fbpx
Nyhedsbrev

Bliv opdateret med de seneste nyheder og tips fra FTO

Du bruger en browser der ikke længere er understøttet.

Det er derfor ikke muligt at bestille en prøvetime online.

Kontakt FTO på tlf: 28 78 57 77, eller info@fto.dk for at bestille en prøvetime.

  • Man
  • Tirs
  • Ons
  • Tors
  • Fre
  • Lør
  • Søn
DagTidFysioterapeut
BegynderMandag 11:00 - 11:55 Tine Bach
Der er ingen hold denne dag
BegynderOnsdag 11:00 - 11:55 Daniel Frisdahl Christensen
BegynderTorsdag 11:00 - 11:55 Rasmus Green
Der er ingen hold denne dag
Der er ingen hold denne dag
Der er ingen hold denne dag
  • Begynder
  • Mellem
  • Øvet

EVIG GLAD

EVIG GLAD er evidensbaseret træning til dig med artrose (slidgigt) i knæ eller hofter.

EVIG GLAD er til dig der har gennemført vores GLA:D forløb og ønsker at fortsætte med denne træningsform.

Træningen består af forskellige balance og styrkeøvelser, der sigter på at styrke uden at belaste det artroseramte led yderligere.

Der er en til to fysioterapeuter til stede for at kunne sørge for kvalitet under træningen.

Hvis du er henvist til GLA:D af din læge skal du kontakte os på 66 16 42 96 og bestille en tid ved en af vores fysioterapeuter, som undersøger og informerer dig inden træningsopstart.

FTO hjælper dig til et godt liv med artrose

I et træningscenter i Odense er en lille gruppe mennesker med til at gøre en stor forskel for andre. De er nemlig en del af et forskningsprojekt, som skal underøge, hvilken effekt træning har på sygdommen Artrose.

De to fysioterapeuter Rasmus Holst og Ann-Sofie Jensen træner som led i et forskningsprojekt et mindre antal personer med forskellige stadier af artrose, for at blive endnu klogere på trænings indvirkning på sygdommen.

Syddansk Universitet startede forskningsprojektet for omkring tre år siden og allierede sig derfor med FTO, som i samarbejde med Funktionel Fysioterapi nu udfører den praktiske del af projektet. På det tidspunkt var man allerede bekendt med resultaterne af EVIG GLAD træning, og man vidste, at denne form for træning havde en positiv effekt på en bestemt type patienter.

– Vi står for den aktive del af forskningsprojektet med træning, som er lidt hårdere end EVIG GLAD-træningen. Træningen i forskningsprojektet kan således være en forløber for, hvordan man i fremtiden kan træne med EVIG GLAD. Det er et forsøg på at undersøge, om man for eksempel kan træne hårdere og opnå bedre resultater, siger fysioterapeut Rasmus Holst.

Stor efterspørgsel

De to fysioterapeuter hos FTO er med til at undervise andre fysioterapeuter på SDU, og der bliver afholdt kurser hvert halve år for fysioterapeuter, som gerne vil kunne tilbyde denne form for træning, da der er stor efterspørgsel på det blandt patienterne.

– Der er mange, som mærker, at EVIG GLAD træningen har en positiv effekt på deres smerter og deres oplevelser af smerter i hverdagen, men også deres oplevelse af, at de bliver bedre til at gøre nogle helt specifikke ting i deres hverdag. Tidligere har man forsøgt at aflaste det ben, der er påvirket af artrose, men mange oplever, at hvis de træner, så får de forbedret deres funktionsevne, siger Rasmus Holst.

Man ved fra tidligere undersøgelser, at styrketræning kan påvirke vævet hele ens liv. Selvom man er ved at være oppe i årene og har problemer med leddene, kan man blive stærkere og bedre fungerende, hvis man gør en aktiv indsats.

Bestil en gratis prøvetime:

Kunne du tænke dig en gratis prøvetime – så tilmelder du dig herover.