Nyhedsbrev

Sclerose

Hos FTO er du garanteret behandling efter de nyeste retningslinier og din træning vil være i højsædet.

Alle tre klinikker tilbyder træning og behandling, både individuelt og holdtræning. Vi har desuden samlet de patienter, som er selvhjulpne i vores Træningsmiljø FTO på Thulevej 11 i Tarup.

Hvad koster det dig?

Er man diagnostiseret med Sclerose, og din læge har henvist dig til Fysioterapi, er du dækket af den vederlagsfrie ordning og har derfor ingen egen betaling.

Betydningen af et godt helbred ved Sclerose

Noget af det vigtigste du kan gøre for at dæmpe de gener, som Sclerose giver og som kan medvirke til at få sygdommen til at udvikle sig langsommere, er at opretholde en sund livsstil. Dvs. med rigtig kost, fysisk træning, tilstrækkelig ro, stressreduktion og nok søvn. Når din krop er sund og rask, er den i bedre stand til at modvirke generne, som sygdommen giver. Du bliver også i bedre stand til at undgå andre sygdomme. De allerfleste råd til at få en sund livsstil er de samme, som alle mennesker anbefales at leve efter. For mennesker med Sclerose bliver det dog særligt vigtig at følge dem.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet og træning er vigtig for personer med Sclerose. Det kan dreje sig om fysioterapiøvelser for at forhindre stive muskler. Træning og øvelser i svømmebassin har vist sig særligt gavnlig. Læge og fysioterapeut kan give dig råd om, hvordan du kan tilrettelægge træningen, og mange steder findes der gruppetræning tilpasset mennesker med Sclerose.

Kost

Det anbefales at følge de kostråd, der gælder alle mennesker. Det vil sige varieret kost med rigelig fisk, grønt og frugt.

Fakta om Sclerose

Den almindelige teori for udvikling af multipel sklerose (MS) er, at en kombination af arveanlæg (genetisk disposition) og virusinfektion får kroppens immunforsvar til at angribe myelinet i hjernecellerne. Myelin er den skede, som omgiver og beskytter nervetrådene. En sygdom, hvor immunforsvaret angriber kroppens eget væv