Nyhedsbrev

AlterG Løbebånd

AlterG Vægtaflastende Træner er oprindeligt udviklet af NASA til genoptræning af Astronauter efter længere tids ophold i rummet.alterg-image

AlterG er et rigtig godt tilbud til personer der skal genoptrænes, idet personen har fuld kontrol over balance og selvom overkroppen er fri uden seler kan personen ikke falde på løbebåndet. Man er ikke ophængt og føler sig fri; det er sjovt at bevæge sig og træne effektivt i AlterG.

AlterG træneren er basalt set et ”normalt løbebånd”, men man går i en slags ballon, der lukkes lufttæt til om hofterne ved hjælp af et par specielle bukser og en lynlås. Ved at blæse luft ind i ballonen kan en person løftes på samme måde som vand bærer op på, men til forskel fra bassintræning kan vægten reduceres med op til 80% præcist i 1% intervaller. Herved vil personens motorik og naturlige balance etableres, og træning af gang og balance kan fremmes med bevaret fuld bevægelighed i hoften.

Personen løftes ved at der pustes luft ind i ballonen og vægtaflastningen, der er computerstyret, justeres præcist på få sekunder. En bedre betegnelse end vægtaflastning vil være ”Vægtbæring”, da forskellen til andre vægtaflastende trænere er, at AlterG anvendes uafhængigt af seler. Det tager ca. 3 minutter at komme ind i AlterG og et par minutter at komme ud af den igen. Vægtbæringen er præcis for en kropsvægt ned til 40 kg og op til 190 kg.

AlterG giver mulighed for at:

  • Gå eller løbe uden smerte, i et raskt tempo
  • Reducere stress i led og skadede områder i underkroppen
  • Genoptræne hurtigere med mindre smerte

 

Tilmeld dig HER