Nyhedsbrev

Shockwave terapi

Trykbølgebehandling/ Radial Shockwave Terapi, er en hurtig og effektiv behandling af skader i muskler og sener, uden operation, kortison eller medicin.

Radial Shockwave Terapi, virker ved hjælp af trykbølger fra trykluft, som er skabt med en kompressor og som derved genererer energi til det beskadigede og degenerede væv i kroppen. Det giver en stimulation og øget gennemblødning i vævet, der så regenererer og heler hurtigere.
Radial Shockwave Terapi er en videnskabelig bevist behandlingsmetode som har god effekt på en række skader i kroppens sener og muskler, især skader der har stået på i længere tid, mens nyere studier også har vist god effekt på nyere skader.

Radial Shockwave Terapi anvendes til at behandle blandt andet:

  • Hælspore
  • Springerknæ
  • Løberknæ
  • Skuldersmerter
  • Golf- eller tennisalbuer
  • Arvæv efter fiberskader
  • Muskelsmerter
  • Forkalkninger i led Spasticitet

Afhængig af hvilket besvær du har og hvor på kroppen det er lokaliseret, justeres blandt andet kraften i slaget og antal af slag per sekund. En behandling består af mellem 1000-4000 slag og tager normalt mellem 5-10 min. Oftest behandles der en gang per uge. Efter 3 behandlinger skal der være en forbedring i området. Derefter vurderes der om der skal yderligere behandlinger til, eller om der skal igangsættes relevant træning. Det forekommer, at der er patienter, der er fuldstændig smertefri efter en behandling, men oftest kræves der mellem 3-6 behandlinger med 5-10 dages mellemrum for at opnå et vedvarende resultat.

Gør det ondt?

Eftersom Radial Shockwave Terapi er en relativ aggressiv behandlingsform kan den opleves som noget smertefuld. Dog varer behandling kun i nogle få minutter og ubehaget ophører, så snart behandlingen stoppes. Det er uvanligt med bivirkninger men hos enkelte, kan der opstå et mindre blåt mærke eller rødme, hvor behandlinger er udført.

Hvem bør behandles med Radial Shockwave Terapi?
Du skal undgå Radial Shockwave Terapi, hvis du samtidig gennemgår en anden behandling som f.eks. kortisoninjektioner, antiinflammatorisk lægemiddel eller blodfortyndende medicin. Har du hjertebesvær, en øget blødningstendens eller er gravid, skal du ikke gennemføre en Radial Shockwave Terapi. Du må ikke indtage nogen antiinflammatorisk medicin fem dage før behandlingen eller direkte efter dens afslutning.

  • Uden tilskud fra "Danmark"
  • Med tilskud fra "Danmark"
Shockwave behandling
313,51 kr
313,51 kr
Shockwave som tillæg til behandling
99 kr
99 kr