Nyhedsbrev

Menisk

Har du en meniskskade i knæet?

Vi kan igennem en grundig undersøgelse hos en af vores Fysioterapeuter, udrede hvilket behandling der er bedst i forhold til dine symptomer.Du vil herefter opstarte et behandlingsforløb der er tilpasset dine behov.

Hvad koster det dig?

Du kan blive undersøgt hos vores Fysioterapeuter, ved at booke en undersøgelse her på siden. Prisen er afhængig af om du er lægehenvist, medlem af Sygeforsikringen Danmark eller har en sundhedsforsikring. Du er selvfølelig altid velkommen til at booke en tid, uden at være lægehenvist.

Se priser her

Fakta

Knæleddet består af tre knogler: lårbenet (femur), skinnebenet (tibia) og knæskallen (patella). Alle disse strukturer er beklædt af brusk og holdt sammen af ledbånd og muskler, som støtter knæleddet, og beskytter det mod skade.

Meniskerne er to C-formede bruskskiver, som sidder fast på skinnebenet, og som hjælper med til at fordele vægtbelastningen og stabilisere knæleddet. En menisk kan blive revet i stykker, hvis knæet vrides kraftigt eller som følge af normal aldring. Uanset hvad, så er resultatet af en revnet menisk smerte og hævelse i knæet og i mange tilfælde problemer med at strække knæet ud.

Mindre skader på en menisk heler af sig selv. Ved større skader fjernes den revnede del af brusken ved en operation, og de tilbageværende dele afglattes. Fjernelsen af en menisk, delvis meniskektomi, udføres som kikkertoperation, en artroskopi.