Nyhedsbrev

Tennis/golfalbue

Har du en tennis/golfalbue?

Vi kan igennem en grundig undersøgelse hos en af vores Fysioterapeuter, udrede hvilket behandling der er bedst i forhold til dine symptomer.Du vil herefter opstarte et behandlingsforløb der er tilpasset dine behov.

Hvad koster det dig?

Du kan blive undersøgt hos vores Fysioterapeuter, ved at booke en undersøgelse her på siden. Prisen er afhængig af om du er lægehenvist, medlem af Sygeforsikringen Danmark eller har en sundhedsforsikring. Du er selvfølelig altid velkommen til at booke en tid, uden at være lægehenvist.

Se priser her

Fakta

Skelettet er kroppens ramme. Det giver kroppen form, beskytter de indre organer og tillader bevægelser. Bevægelse opstår gennem et samspil mellem knogler, muskler, sener og ledbånd. Pludselige bevægelser eller langvarig overbelastning kan imidlertid skade senerne, som fæstner musklerne til knoglerne.

Tennisalbue

Et typisk eksempel er skaden, som rammer den sene, som fæstner strækkemusklerne på underarmen til den benede kugle, epikondylen, på ydersiden af albuen. Fordi denne muskelgruppe bruges til at trække hånden bagover, som ved en baghånd i tennis, kaldes denne skade ofte for ”tennisalbue”.

De gentagne bevægelser, som er nødvendige, når man spiller tennis, maler eller ved andre gøremål, belaster denne sene og forårsager små rifter. Inflammation eller senebetændelse kan opstå og bliver ledsaget af ømhed eller smerte på ydersiden af albuen. Behandling af tennisalbue indebærer som regel hvile og immobilisering af armen. En støttebandage kan også være nyttig, fordi det hindrer unødig brug af albuen.

Golfalbue

Flere underarmsmuskler har deres udspring fra indersiden af den albuenære del af overarmsbenet. Ved overbelastning kan der udvikles irritation (inflammation) svarende til musklernes udspring. Det mærkede område markerer området, hvor senerne fæster til benet, og hvor der er irritation (inflammation) og smerte. Medial epikondylit kaldes også “golfalbue”.