Nyhedsbrev

Slidgigt/Artrose & Smerter

Har du smerter i dine led? Mangler du bevægelighed?

Vi kan igennem en grundig undersøgelse hos en af vores Fysioterapeuter, udrede dine symptomer, hvis vi mistænker Slidgigt/artrose henviser vi dig til din egen læge, for yderligere undersøgelser.

Se mere her: FTO G:lad “træning til slidgigt/artrose”

Hvad koster det dig?

Du kan blive undersøgt hos vores Fysioterapeuter, ved at booke en undersøgelse her på siden. Prisen er afhængig af om du er lægehenvist, medlem af Sygeforsikringen Danmark eller har en sundhedsforsikring. Du er selvfølelig altid velkommen til at booke en tid, uden at være lægehenvist.

Se priser her

Årsag

Artrose skyldes at brusken, der dækker knoglerne bliver nedbrudt. Hvilket  betyder, at knoglen nogle steder er blotlagt. Derfor bliver bevægelser smertefulde, især under belastning, og måske opstår der betændelse i leddet (inflammation).

Fakta

  • Slidgigt er almindeligt forkommende med stigende alder. Brusken i leddet forsvinder, og knogleflader kan skure imod hinanden med ledsagende smerter
  • Træning, aflastning og vægttab er vigtige tiltag ved slidgigt i leddene
  • Moderat træning, spadsereture, cykling, svømning, løbebånd kan være effektivt for at bibeholde bevægeligheden i leddene og reducere smerter
  • Idræt med store ledbelastninger under bevægelse frarådes. F.eks. fodbold, håndbold eller badminton

Artrose kan ramme alle led i kroppen. Det ses ofte i nakken, ryggen og hofte- og knæleddene. Årsagen til artrose er ukendt, men alder og belastning spiller en væsentlig rolle.